A LED-ek behatolnak az utcai világításba


A nagynyomású nátriummal szembeni energiatakarékos előnyeikkel együtt a LED-ek színhőmérséklete olyan módon világítja meg a kültéri tereket, amelyek növelik a biztonságot és a kényelmet az utak és utcák körül.
Írta: Bill Millard

Tang Yau Hoong

New York City egyes utcáin manapság a múlt és a jövő különböző színekben jelenik meg. Michael Bloomberg volt polgármester és Janette Sadik-Khan közlekedési biztos által kezdeményezett sok változás közül az egyik az volt, hogy a város 250 000 utcai lámpáját kicseréljék a főként nagynyomású nátrium (HPS) lámpák jelenlegi keverékéből fémhalogeniddel (MH). és higanygőz lámpák egyes területeken, a fénykibocsátó diódás (LED) lámpákig. Az éjszakai baglyok és autósok hozzászoknak egy utcaképhez, ahol szépia színű blokkok vonulnak vissza, és kék-fehér fény ég.

A LED-es forradalom a kereskedelmi és lakáscélú felhasználásoktól az önkormányzatok felé terjed, mivel New York, Los Angeles, Portland, Seattle, Boston, Detroit és más joghatóságok számos szervezet ajánlásainak végrehajtását kezdték meg, beleértve az Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériumát, az éghajlatot. Csoport és a Rensselaer Politechnikai Intézet Világítási Kutatóközpontja (LRC) a LED-ek átalakításának támogatására. Ha ez a technológia tovább halad a jelenlegi pályán, és a költségek annyira csökkennek, hogy a hosszú távú megtakarítások egyre inkább meghaladják az előzetes beruházásokat, akkor a szilárdtestű világítás (SSL) logikusan felváltja a HPS-t mint az utcai világítás domináns formáját országszerte. Mégis, az SSL tulajdonságai a legmegfelelőbbek bizonyos körülmények között – mondja John D. Bullough, az egyik kutatómunkás vezetője és az LRC adjunktusának adjunktusa. A költségvetési korlátozás alatt álló önkormányzatoknak figyelniük kell arra, amit a tudomány mond a LED-ek optimális alkalmazásáról.

Lámpateljesítmény
A világosság hatékonyságának kiszámítása csak a kezdete annak a gyakorlati elemzésének, hogy a különböző típusú lámpák hogyan teljesítenek. A HPS lámpák wattonként körülbelül 100–120 lument termelnek, és a kortárs LED-ek ma már a HPS-sel versenyképesek ebben a metrikus mutatóban. “Ami a legfontosabb, hogy valóban világossá váljunk, ahol kell mennie,” rámutat Bullough – az utak, utcák és járdák megvilágítására, miközben elkerüli vagy minimalizálja a felfelé mutató fényszennyeződést és a fény átjutását a szomszédos ingatlanokra, különösen a lakóablakokra. A megvilágítás mérése csak célzott környezetében van értelme.

A Világító Műszaki Társaság (IES) nemrégiben frissítette az úttest-világításra vonatkozó ajánlásait. Ezt megelőzően a fényszintekre és az egységességre vonatkozó előírásokban nem történt jelentős változás a 2000. évi korábbi ajánlások óta, amelyek megelőzték a LED-korszakot. Az első költségektől elrettentő specifikátorok esetében a következtetés lehet: „ne javítsd meg azt, ami nem tört!”, De egy részletes jelentés

A Bullough és az LRC munkatársa, Leora C. Radetsky által 2013 augusztusában elkészített, a Nemzeti Együttműködési Közúti Kutatási Program Országos Akadémiák Közlekedéskutatási Testületéhez készített új mérőszámot, a lámpatest rendszer alkalmazás hatékonyságát (LSAE) indítja a mérnökök vezetésére. a lámpatestek, azok távolságának és beépítési magasságának olyan módon történő kiválasztásakor, amely nemcsak energiát és pénzt takarít meg, hanem a LED-ek egyedi tulajdonságait olyan beállításokra célozza, ahol a prioritások között szerepel a fényszóró és a figyelmetlenítő tükrözés minimalizálása is. (Az LRC az LSAE-t úgy határozza meg, mint „egy teljes egységre eső meghatározott szilárd szögen belüli átlagos fényáramot, [amely magában foglalja csak azt a fényteljesítményt, amely a feladat síkjára esik… és megfelel az alkalmazás feladatának fotometrikus követelményeinek.”)