A Signify bemutatja a 3D-s nyomtatott lámpatesteket a kereskedelmi piacon


A nemrégiben Hollandiában megnyílt létesítménnyel a globális világítási gyártó bejelenti további 3D nyomtatási létesítmények terveit az Egyesült Államokban, Indiában és Indonéziában.
Építészeti világító személyzet által

Udvariasság Jelentkezzen
Az alábbiakban egy kissé szerkesztett november 11-i sajtóközlemény jelent meg a Signify-tól, amely bejelenti 3D-s nyomtatóüzemének világítótestek megnyitását Hollandiában, valamint az egyedi és újrahasznosítható termékek rendelkezésre állását.

Jelentkezzen (Euronext: LIGHT), a világítás világszerte vezető piacvezetője ma felfedte a 3D-s nyomtatványokkal és szerelvényekkel (lámpatestekkel) foglalkozó létesítményeit Hollandiában, és 3D nyomtatási gyárakat tervez létrehozni az USA-ban, Indiában és Indonéziában. A társaság tökéletesítette ezt a rendkívül rugalmas, fenntarthatóbb gyártási formát, 100% -ban újrahasznosítható polikarbonát anyagból, amely lehetővé teszi a lámpatestek egyedi tervezését vagy testreszabását az ügyfelek pontos igényeihez és élettartamuk végén történő újrahasznosítását, támogatva a körforgásos gazdaságot.

A divat- és élelmiszerkereskedő, a Marks and Spencer (M&S) ma bejelentette, hogy 2020 végéig az Egyesült Királyság üzleteiben több ezer 3D nyomtatott lámpatestet forgalmaz. Az Egyesült Királyság más nagyobb ügyfelekkel csatlakozik, köztük Albert Heijn, SAS, Total és Praxis.

Udvariasság Jelentkezzen

Udvariasság Jelentkezzen
Jelentkezzen a 3D nyomtatásba való beruházása szemlélteti a vállalat azon elkötelezettségét, hogy jobban kiszolgálja ügyfeleit, miközben csökkenti az ügyfelek és a saját szénlábnyomát. Egy tipikus [adalékanyagként] gyártott lámpatest (az elektronika és az optika kivételével) 47% -kal alacsonyabb szén-dioxid-lábnyomot mutat, mint egy szokásosan gyártott fém lámpatest. Szinte minden alkotóelem újrafelhasználható vagy újrahasznosítható, támogatva a körforgásos gazdaság koncepcióját.

“Mi vagyunk az első világítási gyártók, amelyek ipari méretben gyártanak 3D nyomtatott lámpatesteket, megerősítve pozíciónkat a világítás és a fenntartható innováció élvonalában.”
Olivia Qiu
A Signify innovációs vezérigazgatója

„A lámpatestek nyomtatása rugalmasabb, gyorsabb és környezetbarátabb gyártási módot kínál.” Új, vagy meglévő formatervezési mintákat készíthetünk, amelyek hatalmas beruházások és hosszú fejlesztési ciklusok nélkül gyorsan kielégítik az ügyfelek igényeit. Az ügyfelek ötleteiket életbe léptethetik napok kérdése, nem pedig hónapok, és a nyomtatás kevesebb energiát igényel. 3D-s nyomtatott lámpatestünk alacsonyabb szén-dioxid-lábnyomú, mint a hagyományosan épített fém lámpatestek. A városi területeken tovább csökkentjük a lábnyomot. És természetesen a LED-es világítás energiahatékonyabb, mint a hagyományos világítás “- tette hozzá.

Bővítési tervek
Jelentkezzen be, már rendelkezik 3D nyomtatással a hollandiai Maarheeze-ben. Célja, hogy legfeljebb 500 különféle méretű 3D nyomtató legyen, és képes legyen akár 60 cm magas és szélességű lámpatesteket létrehozni. 2020 januárjában új Signify 3D nyomtatási létesítmények fognak működni Burlingtonban (Massachusetts), mind professzionális, mind a fogyasztói piacokat kiszolgálva. Az indiai Noidában és Indonéziaban, Jakartaban található további létesítmények gyorsan követik. A LED világításokat beépítik a lámpatestekbe ezen a helyen.

Világítás a körforgásos gazdaság számára
Az M&S, az utcai kiskereskedő jelenleg több ezer 3D-s nyomtatott LED-es lámpatestet telepít a Signify-től az Egyesült Királyságban, például Londonban, Manchesterben és Belfastban, valamint Írországban Dublinban és Corkban. A projekt egy nagy felújítás része, amely javítja az üzletek teljesítményét és jelentős energiamegtakarítást eredményez. Az üzletekben a különféle típusú lámpatestek helyébe 3D-s nyomtatott LED-verziók kerülnek. Ezeknek a rendelésre tervezett termékeknek a mérete olyan, hogy tökéletesen illeszkedjenek a meglévő szerelvényekhez, biztosítva ezzel a jelenlegi mennyezeti burkolatok folyamatos használatát. A bevezetés része az M&S azon elkötelezettségének, hogy fenntarthatóbb technológiákat alkalmazzon üzleteiben.

“Évek óta keményen dolgozunk egy zöldebb, alacsony szén-dioxid-kibocsátású M&S létrehozásában, és büszkék vagyunk arra, hogy 2012-ben elsőként váltunk szén-dioxid-semleges üzletként.
Oliver Knowles
Kutatási és fejlesztési menedzser az M&S Ingatlancsoporton belül

„A 3D-s nyomtatás már egy ideje működik, de ezek a lámpatestek az első valódi kiskereskedelmi világítási alkalmazás, amelyet látunk, amely javítja üzleteink fenntarthatóságát és rendkívül kiegészíti fenntarthatósági stratégiánkat. Ezeknek a szerelvényeknek a lehetősége hatalmas, mind az energia, mind a költséghatékonyság szempontjából. Igény szerint nyomtatva vannak, hogy tökéletesen illeszkedjenek anélkül, hogy szükség lenne beállításra vagy a mennyezetbe vágásra. Visszatérhetjük őket újrahasznosítás és új minták kinyomtatása céljából is, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy aktuálisak és aktuálisak legyenek. Az M&S élen jár az első nagyobb brit kiskereskedőként, amely megtette ezt a lépést “- tette hozzá Knowles.

Albert Heijn, a holland szupermarket lánc 2017-ben elindította a testreszabott dekoratív medálokat, hogy javítsa a légkört a friss ételek részlegein, Hollandiában több mint 100 üzletben. A lámpatestek gyümölcs stílusban készültek. Időközben más terveket telepítettek Romániában