Egy-egy Gilbert Lang Mathews-szal


A texasi székhelyű Lucifer Lighting Company San Antonio alapítója és vezérigazgatója.
Írta: Elizabeth Donoff
Gilbert Lang Mathews
Adam Tetzloff
Gilbert Lang Mathews

A művészet és a formatervezés mindig is fontos volt Gil Honder Lang Mathews számára. AIA. A képzőművészet és az építészet iránti szenvedélye továbbra is igaz maradt, amikor jogi tanulmányokat folytatott és szakmai karrierjének kezdetén tovább ment Houstonba. De a világítás soha nem volt messze a gondolatától. Tanúja annak a hatalomnak, amit a megvilágítás tehet a légkör megteremtésére és a divat kiemelésére a családja tulajdonában lévő csúcskategóriás áruházakban – a Frost Bros. Ők voltak az elsők, akik az Európából importált kisfeszültségű szalagfényt alkalmazták az esetkészítéshez, amelyet Lucifer fénynek hívtak, és kiindulási pontként szolgáltak a Mathews által 1980-ban alapított Lucifer Lighting Company számára. Most, gyermekeivel együtt dolgozva A társaság tovább fejlődik, feltárva a szilárdtestek világításának potenciálját, de soha nem távolodik el a vállalat kiválóságának elkötelezettségétől.

Mi lenyűgöz téged a fényben?
A fény minősége; az elmét és a testet olyan módon érinti, amelyet még megtanulnak.

Mi az üzleti filozófia?
Olyan lámpatestek fejlesztésére összpontosítunk, amelyek minimalista, elegánsak és amelyek a belső terek meghatározása után eltűnnek. A három D-ről beszélünk: megtervezés, meghatározás és eltűnés.

Mi teszi a nagyszerű lámpatestet?
Ez az ipari formatervezés és a vezérlés konvergenciája. De a funkcionalitásra és a szépségre is vonatkozik. Ha olyan terméket tervezhet, amely mindezt eléri, akkor sikerrel jár.

Hogyan változott meg a világítás, mióta alapította a Lucifer Lighting Company-t?
A világítás évekkel ezelőtt egyértelmű iparág volt. Hardverről és a mennyezetben lévő nagy [világítási] lábnyomokról volt szó. Az alacsony feszültség jött létre, és fokozatosan miniatürizálódott. A LED-ek bevezetésével a világítás ma már csúcstechnológiát jelent. A világítás már nem olyan egyértelmű, mint valaha.

Milyen hagyományokat kell fenntartani a Lucifer Lighting Company növekedésével?
Büszkék vagyunk arra, amit elengedünk; ez több, mint egy világítási termék. Azt akarom, hogy az emberek azt higgyék, hogy az ipari tervezés során a legjobbat lehet kiadni.

Mi a kulcsa egy sikeres világítási vállalkozás működtetéséhez az ipar fejlődésével együtt?
A sikeres vállalkozások marketing ismeretekkel rendelkeznek. Helyek lesznek azok számára, akik információkat bocsáthatnak a rokon szakembereknek, vállalkozóknak és tulajdonosoknak. Azokat, amelyek a legsikeresebbek, tudás-átadóknak nevezik.

„A világítási ipar fejlődése nem pusztán a LED-ek felé történő átállás; arról szól, hogy feleségül veszi a fenntartható tervezést és az energiahatékonyságot ezekkel az új lámpaforrásokkal. A termékek telepítésének és ellenőrzésének részletes megértése megköveteli. Nagyon sok tudnivaló van a világítás helyes meghatározására. Hacsak nincs ideje, hogy valóban tanulmányozza ezt, akkor tévedhet. Ez az oka annak, hogy a jövő ilyen nagy ígérettel bír a világítási tanácsadók számára. ”- Gilbert Lang Mathews, a Lucifer Lighting Company vezérigazgatója

A SZERZŐRŐL
Elizabeth Donoff Elizabeth Donoff
Elizabeth Donoff az építészeti világítás (AL) nagyszerkesztője. 2006 és 2017 között főszerkesztőként szolgált. 2003-ban csatlakozott a szerkesztőséghez, és vezető szerepet játszik a világítási közösségben olyan iparági rendezvényeken, mint például a Lightfair és a Világítási Tervezők Nemzetközi Szövetsége éves felvilágosító konferenciája, és kétszer bíróként szolgált a New York City Department (IESNYC) Lumen Award programjának világító műszaki társaságán. 2009-ben megkapta az IESNYC Brilliance díját az elkötelezett szolgáltatásért és a New York City világítási közösségének nyújtott hozzájárulásért.

Az elmúlt 11 évben szerkesztői irányítása alatt az Architectural Lighting számos rangos B2B újságírói díjat kapott. 2017-ben az Architectural Világítás az Év magazinjának tíz döntős döntőse lett az Amerikai Üzleti Társaság kiadványszerkesztőinek AZBEE díjai alapján. 2016-ban Donoff a Legjobb kommentár / blog kategóriában kapott Jesse H. Neal díjat szerkesztői megjegyzéseiért, 2015-ben pedig az AL Jesse H. Neal díjat kapott a legjobb média márkanévért (általános szerkesztői kiválóság).

A tervező újságírásba való belépése előtt Donoff a New York City építészeti irodáiban dolgozott, köztük az FXFowle-ban, ahol a Reuters épületének a Times Times Square épületén és a New York Times központjában részt vett a projekt csapatainak. A bates főiskolai diplomát szerzett Lewiston-ban (Egyesült Államok), és építészmérnöki diplomáját a St. Louis-i washingtoni egyetemi építésziskolán szerezte.

Hirdetés

Kulcsszavak:
Tantárgy:
Világítás gyártók

Világítási tervezők
Világítás tervezése

LED

Művészet és kultúra
Állapot:
Texas
Elhelyezkedés:
San Antonio, TX
Szervezet:
Lucifer Világítás
TÖBB AZ ARCHITEKTURÁLIS VILÁGÁS

Jelentkezzen most 3D-s világítótesteket nyomtat közvetlenül az európai fogyasztók számára

Építészeti világítás: Lightfair termékek előnézete

Az építészeti világítás nyomtatási archívumának megőrzése

Egy-egy wi