Egy-egy Jeremy Yon-tal


Interjú Jeremy Yon-nal, a Litecontrol termékinnovációs menedzserével.
Írta: Elizabeth Donoff

Jeremy Yon
Adam DeTour
Jeremy Yon
Jeremy Yon iránti érdeklődés a világítás iránt az a kíváncsisága, hogy megértse, hogyan működnek a dolgok. Yon, mint öntudatlan előadó, ugyanolyan érdekli a létrehozás folyamatát, mint a kész eredményt. “Szeretek lebontani a dolgokat, látni, hogyan működnek, és látni, hogy kudarcot vallnak.” – mondja. Ez a problémamegoldási megközelítés vezette Yon-t, aki jelenleg a massachusettsi székhelyű Litecontrol világítótermék termékinnovációjának menedzserje, hogy a világítási formatervezésről a lámpatestek tervezésére mozogjon. A diploma megszerzése után Yon a Schuler Shook világítótestet gyártó cégnél dolgozott Minneapolis irodájában 2000–2004 között. 2004 februárjában átvette az Litecontrolt mint terméktervező. Háttérének köszönhetően Yon megérti a kreatív folyamatot mindkét területen, és most kezét ad egy olyan generáció létrehozásában, amely a műszaki eredményekhez és a tervezés ötletségéhez vezet.

Az iskolában voltál tudatában a világítás különféle karrierpályáinak?
Úgy gondolom, hogy a hallgatók tisztában vannak a világítással a tervezés vagy gyártás szempontjából, de nem vagyok biztos abban, hogy tisztában vannak-e a terméktervezés mint karrier útvonallal.

Legjobb tanácsok a világításról?
Ez nem tanács, hanem valami, amelyet figyelembe kell vennie, amikor dolgozik: a világítást csak akkor veszi észre, amikor rosszul megy. Ezt mindig szem előtt tartom.

A legnagyobb tévkép a lámpatest kialakításával kapcsolatban?
Az embereket arra kényszerítik, hogy a lámpáknak csak két típusa legyen: árucikk és szokásos. De van egy középút, ahol innovációkat végezhetnek és együttműködhetnek az emberekkel.

Hogyan kezdje el a tervezési folyamatot?
Nagyon nemlineáris. Nem próbáljuk a terméket előre megtervezni és korlátozni, mielőtt még esélyünk volt volna beszélni az emberekkel. Ha előre meghatározza, hogy mit szeretne megoldani, akkor csak azt végzi el, amit elvár.

Mivel az iparág annyira koncentrál a LED-ekre, figyelmen kívül hagyják-e a világítási technológiát?
Különbség van a termék promóciója és a termékfejlesztés között. A vállalatok bizonyos terméküzenetekre összpontosítanak, de ez nem jelenti azt, hogy más dolgok még nem készülnek tovább.

Mi képviseli az innovációt a világítás területén?
Az innováció a bátorság. Bátorságot igényel egy termék bevezetése és a kockázat csökkentésének kitalálása. Arról szól, hogy megtalálják az egyensúlyt a kreativitás és az üzleti élet között.

Milyen tanácsot adna a szakmába újonnan belépő hallgatónak vagy tervezőnek?
Több kihívást jelent a világítási ipar számára. Ha meg akarja változtatni a világot, dolgozzunk együtt.

További információ a Litecontrolról
Keressen termékeket, elérhetőségeket és cikkeket a Litecontrol-ról