Egy-egy Joe Costelloval


Interjú Joe Costello-val, az Enlighted elnökével és vezérigazgatójával.
Írta: Elizabeth Donoff

Margo Moritz
A Joe Costello több mint 25 éve játszik utat az elektronikus tervezés automatizálásában. A matematika és a fizika végzettsége először vezette a Costello-ot a félvezetők világába. A National Semiconductor nyári munkája a grad iskola alatt bevezetést nyújtott Jim Solomonnak, a félvezető világ úttörõjének. 1988-ban a Costello csatlakozott a Solomon Cadence Design Systemshez, amely forradalmasította a chip-tervezés területét. Costello tovább folytatta Cadence vezérigazgatójának a megbízatását. Az Enlighted, mint elnöke és vezérigazgatója, a Costello elősegíti a tárgyak Internetének (IoT) integrációjának alapjainak megteremtését.

Hogyan írja le az IoT-t?
Ez a képesség, hogy felhasználja ezt a gazdag információt azáltal, hogy különféle alkalmazásokkal keres, és ezen információk ereje olyan szabadon hozzáférhető és cserélhető.

Mi teszi a világítást olyan vonzó partnernek vagy járműnek a tárgyak internete számára?
Azt hiszem, az emberek összekeverik a kettőt, és megpróbálják úgy tűnni, mintha ugyanazok lennének. Ezek nem. Jó kapcsolat van, de eltérő DNS-ek vannak. Ez egy partnerség, nem házasság.

Mi a világítás és a tárgyak internete kiindulópontja a megfelelő kapcsolat megtalálásához?
A világítótestet használják az IoT rendszerek épületébe történő bevezetésére. De engem bosszant, hogy napjaink olyan sok épületét nem építik fel vagy nem alakítják át, hogy bárki IoT-rendszerre gondoljon. A becslések szerint jövőre 140 millió LED-es lámpatestet szállítanak Észak-Amerikába, de nem sokan vannak felépítve bármilyen érzékelővel. Ez egy tragédia; az épületek egy generációja soha nem fogja élvezni az „intelligens” képességeket.

Mely kritériumokat tartja fontosnak az innováció előmozdítása szempontjából?
Az okos embereknek cselekvési szabadságot kell adniuk, és az egyik módszer a gyors kudarc ösztönzése. A régi iparágakban nem ösztönzik a hibákat. Elő kell mozdítania a kísérletezést, ahol az ismert eredmény az idő jelentős részében kudarcot vall.

Milyen készségekre van szükség a digitális korban?
Több szinten zavaró gondolkodásmóddal kell rendelkeznie. •

„A technológia forradalmi erő; elviszi, ami álom volt, és idővel, majdnem minden alkalommal valósággá teszi. ”- Joe Costello, elnök-vezérigazgató, Enlighted

További információ az Enlighted-ról
Keressen termékeket, elérhetőségeket és cikkeket a Megvilágított termékről