Egy-egy Nathalie Rozot-val


Interjú Nathalie Rozot világítónevelővel, a PhoScope alapítójával
Írta: Elizabeth Donoff

Nathalie Rozot számára az intellektuális kíváncsiság állandó. Tudományos és tervezési diplomával multidiszciplináris karriert hozott létre. A New York-i székhelyű L’Observatoire International igazgatója 2000–2005-ben nyitotta meg saját világítási tervezési és kutatási gyakorlatát. 2006-ban Franciaországban fekvő tájvilágítási műhelyeket tanított az Verscoles-i École Nemzeti Supérieure de Paysage-ban és ez az első tézis. a New York-i Parsons új tervezőiskolájának MFA világítási programjának oktatója, ahol az elmúlt 15 évben tanított és 2007 óta dolgozik szakdolgozati tanácsadóként. 2011-ben megalapította a PhoScope, a „gondolkodóközpont” -ot. világításon ”, hogy„ új platformot hozzon létre a világítás gyakorlatának, oktatásának és kritikus tanulmányozásának megkönnyítésére ”.

Úgy látja, hogy az építészet és a világítás különálló vagy azonos terv egészének része vagy?
Az építészet és a világítás döntései összefüggenek, mert a tér, az anyagok és a fény összekapcsolódnak. Az épített környezeteknek azonban külön szakterületekre van szükségük, amelyek kiegészítik egymást. A dizájnt multidiszciplináris tudással és folyamatokkal kell kiszolgálni.

Szüksége van-e kritikusabb párbeszédre és vitára az építészeti világítás terén?
Igen. Generációnk túl nagy hangsúlyt fektet a gyakorlatra, és szellemi örökségünk súlyos lesz. Szükségünk van egy sor elméleti munkára és tanulmányra a gyakorlat előmozdításához. Erősen támogatom a világításról szóló nagyobb kritikai és kutatási kultúrát.

Mit lát a mai kihívással a világítási oktatás előtt?
A 21. századi helyzetben vagyunk, ahol a felsőoktatás, a formatervezési oktatás és a pedagógia fejlődtek. A világítási formatervezési oktatásnak is fejlődnie kell. Még mindig a világítástervezést tanítjuk az építészet-központú keretek között, de túl kell lépnünk a saját területünk önmegmagyarázásán. Elő kell mozdítanunk a világgal kapcsolatos szélesebb körű műveltséget az összes tudományágban, hogy összpontosítsunk a manapság releváns világítási tervezési gyakorlatokra.

Miért hozta létre a PhoScope-t?
Az ötlet az volt, hogy elmozdulást hozzon létre és pozicionálja a kritikus kutatási kultúrát fotocentrikus szempontból, szemben az építészetben és az elméletben való elhelyezéssel.

Hogyan írná le, mit csinál egy világítási tervező?
Azt mondom, hogy fototektikus vagyok, és hogy a fotopolisz nyilvános tereit foszforálom.

„A tervezés olyan, mint egy hálózat. Összekapcsolja a művészetet, a technikát, a tudományt és az elméletet. A kreativitás ezekben a dimenziókban rejlik. ”- Nathalie Rozot, a PhoScope alapítója

Elizabeth Donoff az építészeti világítás főszerkesztője.
A SZERZŐRŐL
Elizabeth Donoff Elizabeth Donoff
Elizabeth Donoff az építészeti világítás (AL) nagyszerkesztője. 2006 és 2017 között főszerkesztőként szolgált. 2003-ban csatlakozott a szerkesztőséghez, és vezető szerepet játszik a világítási közösségben olyan iparági rendezvényeken, mint például a Lightfair és a Világítási Tervezők Nemzetközi Szövetsége éves felvilágosító konferenciája, és kétszer bíróként szolgált a New York City Department (IESNYC) Lumen Award programjának világító műszaki társaságán. 2009-ben megkapta az IESNYC Brilliance díját az elkötelezett szolgáltatásért és a New York City világítási közösségének nyújtott hozzájárulásért.

Az elmúlt 11 évben szerkesztői irányítása alatt az Architectural Lighting számos rangos B2B újságírói díjat kapott. 2017-ben az Architectural Világítás az Év magazinjának tíz döntős döntőse lett az Amerikai Üzleti Társaság kiadványszerkesztőinek AZBEE díjai alapján. 2016-ban Donoff a Legjobb kommentár / blog kategóriában kapott Jesse H. Neal díjat szerkesztői megjegyzéseiért, 2015-ben pedig az AL Jesse H. Neal díjat kapott a legjobb média márkanévért (általános szerkesztői kiválóság).

A tervező újságírásba való belépése előtt Donoff a New York City építészeti irodáiban dolgozott, köztük az FXFowle-ban, ahol a Reuters épületének a Times Times Square épületén és a New York Times központjában részt vett a projekt csapatainak. A bates főiskolai diplomát szerzett Lewiston-ban (Egyesült Államok), és építészmérnöki diplomáját a St. Louis-i washingtoni egyetemi építésziskolán szerezte.

Hirdetés

Kulcsszavak:
Tantárgy:
Világítási tervezők
Emberek:
Nathalie Rozot
Szervezet:
PhoScope
A Megépített Környezet Iskolája a Parsons új tervezőiskolában
TÖBB AZ ARCHITEKTURÁLIS VILÁGÁS

Az IESNYC és a DLFNY támogatja a PhoScope „Recreo de Noche” kezdeményezését Puerto Ricóban

Parsons 2018 nyári intenzív világítási tervező stúdiója

Ida Cohen, Meyda Tiffany társalapítója, 99 éves korában elhunyt

Egy-egy Robert Shook-lal

A Rocky Mountain Világító Akadémia bejelenti a 2019. évi tanfolyam-időpontokat

Nemzetközi Fényverseny: Az év PhosWords 2015
Csatlakozzon a vitahoz
A feladás előtt kérjük, olvassa el a tartalmi irányelveinket

Belépés

0 hozzászólás
SubscribeRSS

2017 AL Light & Architecture Design Awards 2017 AL Light & Architecture Design Awards A pillantás az idei nyertesekre an