Egy-egy Patricia Glasow-val


Interjú Patricia Glasow világítási tervezővel, az Auerbach Glasow francia főigazgatójával.
Írta: Elizabeth Donoff

John Martin
Mint sok kollégája, Patty Glasow megkezdte a középiskolai világítástechnikát, amikor elkapta a színházi hibát. Korai képzése azonban különleges volt: az iskola professzionális roadhouse-hoz kapcsolódott, olyan zenészekkel, mint Bette Midler, Joni Mitchell és Frank Zappa fellépett, és első kézből képzett megvilágításra, kötélzetre és hangzásra – bármi, aminek kellett lennie. felállítva a show-khoz.

Az UCLA diplomáját követően Glasow a Strand Lighting (az akkoriban Strand Century néven működött) műsorvezetője volt a televíziós, színházi és mozifilmek videoberendezéseinek, valamint a vezérlőrendszereknek. Ezután a Disney-nél dolgozott, a mai nevén Walt Disney Imagineering néven ismert. Ez az első négy év felbecsülhetetlen értékűnek bizonyult, és átalakult az építészeti világításhoz és a
cég, amelyet az elmúlt 31 évben vezetett és segített növekedni: San Francisco-i székhelyű Auerbach Glasow French (AGF).

Ki volt néhány befolyásos ember a karrierje során?
Középiskolai műszaki színházi tanárom, Diane MacDonald. Megtanította a színház alapvető elemeit. Tharon Musser: Az amerikai világítási tervezők dékánjának hívták. Az első számítógépes világítási konzolt használta a Broadway-n. És Len Auerbach: Nagyon befolyásos volt, hogy látja, hogyan dolgozik mint tervező és üzletember, a tökéletes alkotó munkatárs.

Van egy szöveg, amely befolyásolta Önt?
Stanley McCandless könyve a színházi világításról – A színpad megvilágításának módja (1932). Elavult, de amikor elkezdtem, ez volt a kevés elérhető könyv közül. A másik Richard Pilbrow színpadi világítása (1970). Azt hiszem, abban a könyvben beszél az egyforrású világítás fogalmáról. Azért lenyűgözött, mert ez egy igazi ősi fény egyszerűsége.

Hogyan változott meg a világítási gyakorlat?
Mindennek csak annyi van. Ez bonyolultabb, technikai, nemzetközi és több kódkövetelmény.

Mi az AGF tervezési filozófiája?
Valójában a megközelítésről és a munkamódszerről, valamint arról, hogyan dolgozunk. Nem a stílusról vagy a megjelenésről van szó. Program-orientált és folyamat-orientált vagyunk, tehát ez tényleg a projekttől függ. Nagyon együttműködünk ügyfeleinkkel.

Hogyan bővítették a LED-ek és a vezérlőrendszerek új fejlesztései a tervező eszközkészletét?
Kihúzza a kreativitását. Mindig tanul, és ez új módszereket nyit meg a dolgok elvégzéséhez. A tervezés alapjai nem változnak, csak az eszközök.

„Az építészetet a közönség szempontjából nézem. Mit látok és tapasztalok, amikor áthaladok az űrben? Az építészmérnököt a színházi szakmához hasonlítom: tulajdonos mint producer, építész, mint rendező / díszlettervező, belsőépítész mint jelmeztervező, és világítási tervező, mint világítási tervező. Ez változatlan marad. ”- Patricia Glasow, igazgató, Auerbach Glasow French

Elizabeth Donoff az építészeti világítás főszerkesztője.
A SZERZŐRŐL
Elizabeth Donoff Elizabeth Donoff
Elizabeth Donoff az építészeti világítás (AL) nagyszerkesztője. 2006 és 2017 között főszerkesztőként szolgált. 2003-ban csatlakozott a szerkesztőséghez, és vezető szerepet játszik a világítási közösségben olyan iparági rendezvényeken, mint például a Lightfair és a Világítási Tervezők Nemzetközi Szövetsége éves felvilágosító konferenciája, és kétszer bíróként szolgált a New York City Department (IESNYC) Lumen Award programjának világító műszaki társaságán. 2009-ben megkapta az IESNYC Brilliance díját az elkötelezett szolgáltatásért és a New York City világítási közösségének nyújtott hozzájárulásért.