Egy-egy Ron Schimmelpfenning-szel


Az Acuity Brands mérnöki igazgatója
Írta: Elizabeth Donoff
Ron Schimmelpfenning
Harold Daniels
Ron Schimmelpfenning

Több mint három évtizedes világítás után Ron Schimmelpfenning az iparban ritka helyet foglal el a tervezés és a gyártás világa között. Mivel még középiskolában kezdett el dolgozni az Appleton Lamplighternél, segített rajzolni és előtetni egy előtetőt egy szülővárosában, Wis-ben, Appletonba épített új szállodában. Winona világítás. Ott karrierjét folytatta világszerte a világítási tervezőkkel, egyedi lámpatesti megoldásokat hozva létre. 2010-ben a Winonát az Acuity Brands vásárolta meg. A Schimmelpfenning most az összes kutatás-fejlesztési csapatot vezeti az Acuity-nál, egyedi képességeinek és műszaki képességeinek átvételével az egyedi világítási megoldások következő generációjának fejlesztéséhez.

Mi lenyűgöz téged a fényben?
Szeretem a részt vevő gyártást, és új fényhatások készítését folytatom, amelyek megoldják egy adott tervezési kihívást.

Van világítási filozófiája?
Soha nem terveznék valamit, amit nem tudok magamnak elkészíteni, mert soha nem akarok megígérni egy olyan kivitelezést, amely nem valósítható meg.

Mit gondol, mi készít egy nagyszerű világítóberendezést?
Egyszerű minták, amelyek javíthatják a tér élményét. Gyakran elkötelezzük magunkat, hogy a lámpatestek túl bonyolultak legyenek. Mindazonáltal az egyszerű nem azt jelenti, hogy könnyű. Nagyon nehéz lehet elérni valamit, amely egyszerűnek tűnik.

A lámpatest tekintetében mi a különbség az egyedi és a módosított között?
Az egyedi igény általában különleges fényhatások szükségességét vagy a méretbeli eltérések kérdését vonja maga után. A módosítással van egy meglévő lámpatestnek egy olyan aspektusa, amely nem rezonál a szóközzel, ezért be kell állítania egy adott összetevőt.

Mit gondolsz innovatívnak a világításban?
Az igazi innováció új fényforrások és megvilágítási formák, például a LED-ek létrehozását jelenti. Ezután a többiünknek feladata bizonyos technológiák innovatív újracsomagolása.

Hogyan változott meg a világítás üzlete, mióta először kezdett dolgozni az iparban?
Sebesség. Senkinek – tervezőnek vagy gyártónak – nincs ugyanaz az átfutási ideje, mint valaha. A projektciklus sokkal rövidebb, mint régen.

Milyen előrelépést szeretne látni a világítási iparban?
Több hangsúly a fény minőségére és a korrelált színhőmérséklet stabilizálására. Ez olyasmi, amivel évek óta harcolunk.