Egy-egyben Emma Price-val


Interjú Emma Price-el, az Edison Price Lighting elnökével
Írta: Elizabeth Donoff
Emma Price, az Edison Price Lighting elnöke
Fran Parente
Emma Price, az Edison Price Lighting elnöke

A világítás egyik leghíresebb vezetékneve – Price. Amikor találkozik Emma Price-lel, az alázatosság az, ami sztrájkol, főleg amikor apjáról beszél, a későn világító nagyszerű Edison Price-ról (1918–97). Soha nem volt nyomás, hogy csatlakozzon a családi vállalkozáshoz, a New York-i székhelyű Edison Price Lighting-hez; ami természetesen jött létre. A főiskolai közgazdasági főmérnök, 1989-ben a társaság elnökévé vált, és üzleti szemléletével az apjának 1952-ben alapított vállalkozása vezetésére használta. A lámpatestek integritása és a világítás minősége a vállalat legfontosabb jellemzői, függetlenül a legújabb technológiától. A személyzet iránti elkötelezettség a cég aláírása is, mivel sokan az Edisonnál dolgozók, például Rick Shaver ügyvezetõ alelnökök és Joel Siegel maradtak, míg az Emma a jövõbeli növekedését ábrázolja.

Mi lenyűgöz téged a fényben?
Ez a művészet és a tudomány, a logika és az érzelem kombinációja. Te légkört teremtsz.

Van világítási filozófiája?
Apám mindig úgy gondolta, hogy a világítótesteknek nem szabad zavarónak lenniük, és ezt folytattuk. Fontos, hogy az eszköz egyszerű legyen.

Mi teszi a nagyszerű lámpatestet?
A fény irányítása. Emellett a testreszabásnak is teret kell biztosítani. Amikor lámpatestet tervez, akkor tényleg át kell gondolni a lehetőségeket.

Mit jelent az innováció a világításban?
Nem vagyok újító vagy feltaláló, ahogyan apám volt. Az innovációnak kreatív emberektől kell származnia; Olyan embereket foglalkoztatok, akiknek kreatív világítása van.

Milyen hagyományok fontosak a vállalat számára?
Integritását. Fontos, hogy ügyfeleink tudják, hogy őszinték vagyunk, hogy azt csináljuk, amit azt mondunk, hogy fogunk tenni, hogy nem olcsóbbak meg a berendezéseink.

Hol látja az iparág címsorát?
A dolgok továbbra is olcsóbbak lesznek, míg a technológia egyre jobbá válik.

Mit gondol az apja a LED-ekről?
Szerette a zenét, és inkább az CD-ket választotta a CD-khez, mert azt gondolta, hogy gazdagabb hangzásúak. Ugyanez lenne a megvilágítással kapcsolatban: Arról van szó, hogy a fény jobban kielégíti-e az emberi lelket, mint a korábbi megvilágítás. Ő törődött volna a fény minőségével. •

„Izgalmas idő a világításban való részvétel az új technológia miatt, és mivel az elmúlt száz évben sok emberi tudás fejlődött a terek megvilágításáról.” – Emma Price, a Long Island City, New York-i székhelyű elnök Edison Price Világítás