Los Angeles: Búcsú a Film Noir Seepia filmről


A mozi főváros az utcai lámpák nagy részét LED-ekkel cseréli. Ez több mint 60 százalékot takarít meg a városnak az energiafelhasználás szempontjából, és megváltoztatja épített környezetének árnyalatát.
Írta: Bill Millard

Brian C. Weed

A los Angeles-i legjelentősebb iparág – a filmipar – már régóta a város sárga színű utcai megvilágítását inkább ünnepelt jellemzőnek, mint hátránynak tekinti. A Dél-Kaliforniában a színes film-korszak kromatikus egyezményei közé tartozik egy jellegzetesen enyhe éjszakai ragyogás, amely mostantól eltűnik a közvetlen tapasztalatokból. A későn Dave Kendricken, a filmtechnikus és a No Film School weboldal írója a 2014. decemberi, „Miért nem fogja ugyanaz a film a filmeken látni: a LED-ek a LA és NY utcáira néznek” című 2014. decemberi üzenetében panaszkodott erről a veszteségről. fő LED utcai világítás átalakító program, amely felváltja a nagynyomású nátrium (HPS, amely a város teljes utcai megvilágításának körülbelül 95% -át teszi ki), fémhalogenid, higanygőz és izzólámpák kombinációját. A LED utcai lámpákra való áttérésnek nincs valódi akadálya, mivel az energia- és pénzmegtakarítás előnyei, valamint a karbantartási költségek csökkentése jelentősek.

Ed Ebrahimian, a város Utcai Világítás Irodájának (BSL) igazgatója vezeti Los Angeles-i évtizedes erőfeszítéseit az energiafogyasztás csökkentése érdekében. Az Ebrahimian egy iteratív értékelési folyamatnak örül annak, hogy elősegíti a BSL-nek a gyártók által egyre magasabb teljesítmény elérését, mivel a világítási technológiák fejlődtek. Az L.A. program nagysága, amely a nemzet második legnagyobb városi utcai megvilágítási rendszere a New York City után, jelentős erőfeszítéseket adott a városnak a világító társaságokkal folytatott megbeszéléseinél. “Nem vállaltuk el egyetlen gyártóval szembeni kötelezettségeket” – mondja. „Azt mondtuk, hogy hat hónapot tesztelünk minden, ami a piacon elérhető, és kiválasztjuk a két legjobb gyártót, és tőlük kapunk árképzést, majd a legalacsonyabb árat alkalmazzuk, amit tőlük kapunk. a következő hat hónapban. Aztán újra elkezdjük a hat hónapos értékelési folyamatot. ”

A KORAI ELFOGADÁS ELŐNYEI ÉS HATÁSAI
A folyamat hét, 2009 februárjában elindult ciklusa után azt mondja: „A technológia olyan ponton van, hogy többé-kevésbé sok gyártó nagyon közel áll egymáshoz. Hat évvel ezelőtt erről nem volt szó. Az összes gyártót kihívtuk. ”Ebrahimian és munkatársai a színhőmérsékleti tartományokat akár kékefehér 6000 K-ig is megvizsgálták, mielőtt 4000K-ra telepítették, amely jelenleg és annak ellenére, hogy a világítási formavilágot a világítási formatervező közösség aggodalommal tölti be, de facto vált. nemzeti szabvány. Ez a “legközelebb áll a hold éjszakai színhőmérsékletéhez” – mondja Ebrahimian. A város minimumkövetelményei között szerepelnek a GPS-helymeghatározó készülékekkel ellátott távfigyelő egységekre vonatkozó előírások, az energiafelhasználás és az elektromos hibák jelentése, valamint a fényerőszabályzókkal való koordináció.

A BSL program egy sor LED-es lámpatestet hagyott jóvá, amelyek nyolc teljesítménykategóriájú HPS lámpákat kínálnak mind a kereskedelmi, mind a lakóutcák számára, 70 W-os ekvivalensről 400 W-ra plusz ekvivalensre. Például azok a lámpák, amelyek 100W-os ekvivalens megvilágítást érnek el 35W-os energiafogyasztás mellett, néhány évvel ezelőtti lámpacserék helyébe léptek, amelyek 52W-ra tettek fényt ugyanazon fényteljesítmény elérésére.

Ebrahimian, aki a szilárdtest világításra való globális átállás korai szereplője, elmondja, hogy a város egyik legnagyobb kihívása a LED-es lámpatestekre vonatkozó nemzeti szabványok hiánya volt. A folyamat során a BSL-nek lehetősége volt megtekinteni a legújabb, legfejlettebb termékeket, és visszajelzés nyújtásával elősegítette e szabványok fejlődését.