Világítás következő termése


A növekvő könnyű piacot 2,5 milliárd dollárra becsülik, és 2020-ra várhatóan eléri az 5,11 milliárd dollárt.
Írta: Elizabeth Donoff
Városi gazdálkodási tanulmány a stockbridge technológiai központban, Yorkshire-ben, Angliában.
Udvariasság Philips
Városi gazdálkodási tanulmány a stockbridge technológiai központban, Yorkshire-ben, Angliában.
A világítási iparág egyik leggyorsabban növekvő ágazata a növekvő fény. A fedett mezőgazdasági, kereskedelmi üvegházakban, vertikális gazdálkodásban és kutatási alkalmazásokban rögzített berendezésként ezt a piaci szegmenst 2016-ban 2,5 milliárd dollárra értékelték, és 2022-re várhatóan eléri az 5,11 milliárd dollárt, állítja a MarketsandMarkets piackutató cég.

Miért növekszik egy ilyen speciális típusú lámpatest és világítórendszer iránti megnövekedett kereslet? Számos tényező hozzájárul a kertészeti és mezőgazdasági világítási rendszerek iránti érdeklődéshez. Először, nagyobb figyelmet fordítanak a világ népességének növekedése, valamint az élelmiszer-ellátás és az árak közötti összefüggésre. A növényeket a fejlett és a fejlődő világban is veszélyezteti az éghajlati és ember okozta katasztrófák számának növekedése, amelyek megszakítják a növekedési ciklusokat, valamint a tiszta vízhez való hozzáférés hiánya és a környék számos térségében folyamatosan csökkenő vízkészlet a világ.

Másodszor a marihuána legalizálása az Egyesült Államokban. A Governing.com szerint 2017. március óta 26 államban és Columbia kerületben jelenleg vannak olyan törvények, amelyek széles körben legalizálják a marihuánát valamilyen formában. ”Az anyag legalizálására irányuló törekvések elsődleges oka az orvosi felhasználás volt, de Kalifornia, Colorado, Nevada, Oregon, Washington, Maine, Massachusetts és Columbia kerület a marihuánát is legalizálta rekreációs célokra. Mivel a marihuána nem szállítható állami vonalakon, teljesen új iparágak jelennek meg ezekben az államokban, hogy megfeleljenek a megnövekedett keresletnek. A The New York Times „A Real Estate Boom, Powered by Pot” című, április 1-jei cikke szerint az ipari és raktárhelyek iránti igény olyan drámai módon megnőtt, hogy több mint 50 százalékkal növelte a kereskedelmi ingatlanok értékét kevesebbel. kívánatos környékek.

HID reflektorokkal felszerelt üvegház.
Udvariasság Growlite / Barron Lighting Group
HID reflektorokkal felszerelt üvegház.
A TÉR SZÜKSÉGESSÉGE ÉS A FÉNY
A növények termesztése, függetlenül a típustól vagy az okától, óriási helyet igényel. Ez nemcsak a palánták hatalmas mennyiségére vonatkozik, hanem a hűtési és szellőztető rendszerek beépítésére is, amelyeket be kell állítani az intenzív energiafogyasztás és a nagyteljesítményű világítótestek hőteljesítményének elősegítéséhez, amely a növényeknek a csírázás a virágos növény. Ez az egyik eset, amikor a világítási szegmens nem vált teljes mértékben át LED-ekre. A különböző növénytípusok eltérő mennyiségű fényt igényelnek a fény spektrumában, gyakran a teljes spektrumú fénynek nevezik, és a termelők általában a testreszabott fényképletet határozzák meg a növekedés optimalizálása érdekében. Ez az oka annak, hogy a nagy intenzitású kisülési (HID) reflektorokat – valamint a kifejezetten nagynyomású nátrium-, fémhalogenid- és kerámiafémhalogenidlámpákat – továbbra is használják, különösen a kannabisz termesztésére. Ezek a lámpák 315 W és 1 000 W között lehetnek, és 150 000 kezdeti lument tudnak szolgáltatni egy 24 000 órás lámpa élettartama alatt. Szorozzuk meg ezt a fénymennyiséget olyan létesítményben, ahol gyakran legalább 10 000 négyzetláb, száz növények és világítótestek vannak, és megértheti, hogy a hűtés és a szellőzés miért válhat ilyen kritikusvá.